Треньорът на вратарите на Академик София, който участва на пресконференцията вместо наставника Семи Селимински, похвали футболистите си след победата в баража за влизане в А група срещу Несебър. Столичани се наложиха с 2:1 и станаха последният участник в елитната дивизия на България.

„Честито на нашите момчета, които се раздадоха и спечелиха този мач. Най-трудно ни беше след изгонването на Николай Божов. Имах чувството, че часовника ми спря да работи. Оттук нататък вече става дума за селекция, за привличането на нови футболисти, доста от тези играчи ще останат, защото те си извоюваха мястото в А група”, коментира Стефан Трифонов.

„Ще имаме средства. Имаме доста спонсори, които обещаха да застанат зад отбора, ако се класираме в А група. Дори и чуждестранни инвеститори. Не мога да гарантирам, че ще играем на „Васил Левски” или на който и да е друг стадион. Божов можеше да се превърне и в антигерой с тази глупава постъпка накрая и червения картон”, каза още специалистът.

Наставникът на Академик коментира и тежката контузия, която получи вратарят на тима Калоян Михайлов в началото на мача: „И двете кости на крака му са счупени. Момчето е младо, но може повече да не играе футбол. Ще търсим 10-11 нови футболисти през лятото.”