Старши треньорът на Нефтохимик Валери Дамянов ще направи промени в стартовата единадесеторка на отбора за предстоящия двубой с Черноморец. Наставникът сподели, че е останал крайно разочарован от представянето на своите футболисти в контролата с Мастер и е провел специален разговор с играчите след края на мача.

Относно предстоящото градско дерби, Дамянов заяви, че в такива мачове зарядът е по-висок, което е нормално. „В такива мачове нагласата и играта със сърце могат до голяма степен да се окажат решаващи за крайния изход – смята треньорът. Сърце от бакалия обаче, не се купува” – философски заключи наставникът.

Дамянов е изгледал за пореден път тази сутрин видеото от мача с Любимец и след обстоен анализ е установил, че гостите по нищо не са превъзхождали отбора на Нефтохимик, въпреки първоначално създаденото впечатление. През седмицата отборът е работил за изчистване на грешките в наказателното поле, както и в нападение, които могат да се окажат решаващи за крайният изход от всеки един мач.

Що се отнася до Черноморец – това според старши треньора е един добър отбор, с добър треньор и добра селекция, който играе балансирано. Той е изгледал двата двубоя на съперника от началото на сезона и още една контрола и има представа за силните му страни.

В заключение Валери Дамянов бе категоричен, че ще освободи всички играчи, които не се влагат докрай, независимо че това негово решение може да засегне чувствата на привърженици от Бургас.