Старши треньорът на Нефтохимик Валерий Дамянов заяви на пресконференция днес, че отборът е готов за началото на първенството. Опитният специалист добави пред официалния сайт на клуба, че резултатите от контролните срещи не са показателни и че мачовете от първенството са съвсем различни.

Той изрази задоволство от досегашната работа на Антон Спасов и допълни, че футболистите тренират с желание, мотивация и настроение. В отбора в момента са картотекирани 23-ма играчи, като към тях ще се присъединят още няколко нови. Валерий Дамянов е освободил опитните Станимир Митев и Диян Молдованов по негови съображения и той поема отговорността от това свое решение.

Попитан за това, кой според него ще стане шампион на страната, Дамянов не отговори категорично, тъй като първенството все още не е започнало. Треньорът спомена, че Нефтохимик ще иска да радва с играта си своите привърженици, на които обеща радостни моменти, въпреки трудностите, които изпитваше отборът до преди месец.

Треньорът обяви и програмата на отбора до мача с Литекс. Утре ще има тренировка и възстановяване за футболистите. След това ще бъде обявена и групата за мача. В събота по обяд отборът тръгва за Севлиево, където ще бъде лагерът преди мача. В деня на пристигането ще се проведе тренировка на стадиона в Севлиево от 19 часа, а в деня на мача – неделя, кратка тонизираща разходка. За следобед е предвиден разбор, след което тимът ще замине за Ловеч.