Ден след като Литекс спечели третата си титла в историята, дублиращият тим на клуба също се окичи със златните медали. Под ръководството на Петко Петков „оранжевият дубъл” стана безапелационен шампион, подобно на първия състав на ловешкия клуб. Младият специалист бе любезен са сподели впечатленията си от изминалия сезон за слушателите на „Голлиния” и Gong.bg.

„След като спечелихме шампионската титла чувството е за една добре свършена работа. Въпреки, че дублиращите отбори мат съвсем други цели, все пак ние сме щастливи от успеха”, бяха първите думи на Петко Петков.

„В последните кръгове през пролетта взехме сериозен аванс пред конкурентите ни. Ние спечелихме своите мачове, а те загубиха. В никакъв случай не ни беше лесно. Имаше доста сериозни отбори с добър потенциал”, разкри последните стъпки към успеха наставникът на шампионите.

„С оглед на интереса към българския футбол като цяло е нормално дублиращата група да не се радва на сериозен интерес като публика. Но все пак всеки отбор си има определена група от фенове, които имаха интерес към тези мачове. Все пак на срещите ни с Левски и ЦСКА се събираше публика, която е доста прилична на брой като за такива мачове”, каза още Петков.

„Като резултат и като класиране най-много се гордея с равенството ни с Левски на Герена и победата ни над Сливен като гост. Но имаше и двубои с отбори в средата или в края на класирането, които в мачовете с нас използваха доста от футболистите си с професионални договори. И тези срещи бяха доста интересни и напрегнати”, добави специалистът.

„Включването на Радостин Кишишев и Мишо Венков в дубъла беше инцидентно. Но никога не съм имал проблем да ги мотивирам за мач. Те са страхотни професионалисти и дори сами поискаха да играят. Може би тук е моментът да им кажа едно голямо благодаря. Раздадоха се максимално според обстоятелствата”, категоричен бе Петко Петков.

„Имаме доста млади футболисти, които вървят уверено по пътя към професионалния футбол. Тук трябва да споменем близнаците Миланови, Диего, Александър Цветков и Момчил Цветанов, които вече имат мачове в първия отбор. От останалите не искам да изброявам имена за да не изпусна някой. А всеки един от тях заслужава да си чуе името. Тук трябва да направя една уговорка – много е трудно да се влезе в отбор в като Литекс. Ако ставаше дума за отбор с по-ниски цели, нямаха да имат никакви проблеми. Но определено ги очаква страхотно бъдеще”, заяви Петков.

„При всички положения моето бъдеще е свързано с Литекс на този етап. Ние сме клуб, в който всеки си върши работата и всеки си знае мястото. Тук човек ако му се работи, може да намери реализация. Като се имат предвид амбициите на нашия президент, ние ще се развиваме като клуб. В Литекс няма труд, който да не е възнаграден”, завърши наставникът на шампиона в дублиращата група.