Стойчо Стоев отрече категорично слуховете, че Станимир Стоилов е бил пречка, за да бъде получена жълтата карта на Наско Курдов от Астана.

„Няма такова нещо. Стоилов е легенда на Левски. Той по-скоро би могъл да ни помогне, ако беше във възможностите му. Проблемът си е между Астана и Наско Курдов. Надявам се поне една от двете жълти карти да дойде до края на седмицата, защото е много трудно да играеш четири мача без централен нападател. Момчетата се справят много добре. Миналата година имахме качество, но сякаш ни липсваше това, което се пее - „сърце и душа“. Мисля, че в Левски има личности, но няма да назова имена. За добро или лошо, никога не коментирам отделни футболисти. Предпочитам да говоря с тях лично“, сподели Стоев.

„Либан Абди не е футболист на Левски. Той не е скъсал договора си, въпреки че се появиха такива информации. Надявам се до 15-ти да вземем нов футболист, защото тогава затваря трансферният прозорец при нас."

"Преговаряме и с друг футболист, но винаги се появяват някакви пречки. Веднъж финансови, а друг път от организационен характер. Имаме нужда от нови, за да се повиши конкуренцията. Младите се справят добре и съм много доволен, но не може в даден момент да играеш със седем-осем юноши на терена. Минал съм по-този път и знам, че е добре покрай младите да има някои опитни играчи, които да са с качества“, обясни треньорът на „сините“.

„Честно казано в разчетите, които си бях направил не очаквах да вземем толкова точки. Аз по принцип не обичам да си правя такива прогнозни разчети, но мислех, че с оглед на състоянието ни може да вземем и по-малко точки. Виждате, че в първенството отборите са на разлика от по две-три точки. Смятам, че някъде след 12-тия кръг ще се види кой накъде е тръгнал в първенството“, заяви Стоев.

Наставникът на Левски коментира и изгонването му по време на мача с Черно море (1:0) през уикенда.