Владо Стоянов, който е треньор на юношеския национален отбор до 19 години, гостува в дискусионен клуб „Дерби“. Той коментира успехите на неговия тим, който стигна до елитен кръг в квалификациите за европейско първенство.

„Ние много си подценяваме футболистите. За първи път чувам, че младите момчета не са подготвени технически, тактически и физически. За мен на тях трябва да им се дава шанс, така както прави Херо в Черноморец Бургас, който има цяла защита от юноши на клуба. Така прави и Христо Стоичков в Литекс, така работят и в Нефтохимик Бургас“, коментира бившият централен нападател.

„Тези момчета трябва по всякакъв начин да се мъчат да възвърнат името на България. Много от тези момчета спокойно могат да играят и в чужбина. Единственото, което трябва да променят, е концентрацията им по време на тренировките и по време на мач, това е разликата между тях и други отбори. Когато са агресивни и търсят победата от първия до последния сигнал, тогава се получават и нещата“, добави специалистът.

„Лично мое решение е кои футболисти да бъдат викани в националния отбор. Кажете ми къде тренират децата от ЦСКА? Аз преценявам кои момчета да бъдат в националния отбор, това е моя отговорност. В Славия имат чудесни условия и прекрасни футболисти, но аз взимам тези решения“, добави още специалистът, който води отбора на България до 19 години.

Нашите момчета се класираха напред в група с домакина Унгария, Австрия и Андора.