Старши треньорът на Акадамим София Семир Селемински заяви, че очаква в отбора му да пристигнат само чужденци, като има дори почти сигурен трансфер. „Все още не мога да кажа нови имена. Всичко е в процес на преговори. Искаме състезатели на проблемни постове. Тепърва ще говорим за селекция в нашия отбор. Единственото сигурно е, че Емил Михайлов напуска за сега. Очакваме да дойдат чужденци на проби. Имаме един почти сигурен трансфер на чужденец. От нашите футболисти, които имат договори с клуба реална оферта има от Пиер Мбемба. Очаквам тези дни да бъде финализиран трансфера. Той също е за чужбина”, каза Селимински.

Той не пожела да коментира с подробности ситуацията около напусналите отбора Мартин Сечков и Мишо Александров. „Казахме достатъчно. Има договорни отношения между тях и нашия клуб. Няма молби за разтрогване от тяхна страна. Представили сме от БФС всички документи. Надявам се компетентните органи да вземат решения.

Не искам в отбора да идват футболисти, които нямат желание да играят в Академик незанисимо от тяхната визитка”, каза Селимински.

Отборът се събира в понеделник в НСА, като има два варианта за първи подготвителен лагер. Според наставникът на „небесносините” възможностите са Кушадасъ и Мелник. Вторият подготвителен лагер ще е в Анталия.

Относно ситуацията около финансирането на отбора Селимински заяви: „И по време на самото първенство говорих, че ситуацията около финансирането в отбора са в нормални граници. Преди Коледа бяха преведени голяма част от дължимите възнаграждения. В близките седмици вероятно ще бъдат изчистени и другата част от парите. Момчетата могат да бъдат спокойни и концентрирани само върху подготвителния период и предстоящите мачове”.