Старши треньорите на Ботев Пд и Литекс – Светослав Гърков и Люпко Петрович – останаха доволни от мача между двата отбора, завършил с победа на ловчанлии. Те се обединиха около мнението, че се е получил добър двубои.

„Получи се хубав мач благодарение и на моите футболисти в Литекс, и тези на Ботев. Ние бяхме по-добри през повечето време от мача. Имаме доста млади футболисти, а те имат нужда от повече опит. Не е имало някакъв по-различен натиск. Нормално е и двата тима да искат победата. Ферарио се върна в къщи в Литекс. Няма да съм 100 години в Литекс. Той е добър човек и характер,” заяви Люпко Петрович.

Колегата му Светослав Гърков добави: „Стана доста добър мач. Няма причина да се срамуваме от играта си. Доволен съм от двубоя въпреки загубата. Не успяхме да се възползваме от моментите, когато имахме предимство. Имам претенции за две засади през първото полувреме, но още не сме гледали видеозаписа. Ако играем занапред така, ни чакат добри дни. Трудно е, когато си бил 4-5 години на дъното, да покажеш лице.”