Ивко Ганчев ще поеме Берое, съобщи Beroe Online. Наставникът на Миньор Раднево ще замени на поста старши треньор Едуард Ераносян, който напусна тима преди два дни.

Според информацията, още в понеделник или вторник да бъде свикана пресконференция на ПФК "Берое" АД, на която ръководството ще представи новия треньор и ще обясни причините за напускането на Ераносян.

Ивко Ганев е шампион с отбора на Берое. Стражът бе под рамката в знаменития сезон 1985/86, когато тима спечели единствената си шампионска титла на страната.

Според интернет изданието, Ганчев има пряк неприятен спомен от сегашното ръководство на Берое. На 27 юни 2003 г. Ганчев бе назначен за главен селекционер в Берое. След като обаче играч на Берое не бе картотекиран своевременно около година по-късно Ивко Ганчев бе уволнен от Николай Банев.

Реалната вина за случилото се обаче носеше администраторът на тима Николай Демирев, който все още е в отбора, защото картотекирането на футболисти на Берое в БФС е негово задължение. Демирев обаче е роднина на Банев и винаги се е измъквал безнаказан от създадените от него каши, подобно на изпълнителният директор Георгиев.