Контузията на испанеца Даниел Абало от Лудогорец не е толкова сериозна, колкото бяха първоначалните прогнози и футболистът би трябвало да бъде готов за решителния мач срещу ЦСКА. Абало, който е голмайстор на „орлите“ тази година, получи контузия в последния шампионатен мач срещу Локомотив Пловдив. Той се сблъска със съперник и напусна принудително терена. Първоначално имаше съмнения за скъсани връзки, но прегледа е показал, че няма подобна травма. Въпреки това Абало ще се възстановява известно време, но от Разград изразиха увереност, че ще бъде готов за мача.

В момента Даниел Абало е играчът, който се намира в най-добра форма в Лудогорец. Той е и голмайстор на тима с реализирани 5 точни попадения. Срещу Локомотив отбеляза гол шедьовър, който допълнително показа, че играта на испанеца върви.

Румънският централен защитник Козмин Моци също ще е готов за мача с ЦСКА. В момента Мози е в Румъния, където е на сбор на националния отбор. Лекарите в северната съседка правят всичко възможно да вдигнат Моци на крака. Прогнозите за неговото състояние също са оптимистични. Той получи контузия по време на мача срещу Базел.

Лудогорец няма да играе контрола в паузата на шампионата заради многото национални състезатели. Георги Дерменджиев даде два дни почивка на своя отбор, като футболистите ще се съберат за тренировки едва в сряда.