Без да вдига много шум ръководството на Литекс набързо продаде двама от основните си футболисти. Петър Занев отпътува за Виго, а Небойша Йеленкович ще парафира със Спарта Прага днес.

Както се казва босовете на ловешкия тим удариха с един куршум два заека.

Първо. Ще вземат добри пари за левия бек и капитана си. Защото дори да не са обявени официално трансферните суми на двамата, дестинациите, по които поемат говорят за клубове със сериозни финансови възможности. Селта е един от традиционните испански тимове, а съвсем наскоро шефовете на тима обявиха бюджет от 17 милиона евро. Спарта пък е шампион на Чехия и редовен участник в Шампионската лига. Това казва много.

Второ. С продажбата на двамата се търси и необходимата промяна, както е във всеки един що-годе голям европейски клуб. Йеленкович, щеше да започне 8-я си сезон при „оранжевите”, което си е наистина много. А и са единици играчите като Малдини и Раул, които не сменят отбора си цял живот. Занев пък се нуждаеше от по-сериозно предизвикателство от БГ първенството ни. А и с трансферите на двамата се отваря място за техните заместници. Които на свой ред един ден ще бъдат трансферирани.

И докато у нас повечето клубни началници като решат да продават свой играч изброяват грандовете от половин Европа, в Литекс са на принципа „малко шум, за нещо!”