Двама футболисти на Черноморец са с контузии след вчерашното равенство 1:1 във Варна с местния Спартак. Това са полузащитникът Ванчо Траянов и нападателят Георги Божилов, чието положение е по-леко.

Траянов има контузия в глезена и със сигурност няма да тренира четири дни, като под въпрос е участието му в домакинската среща с Видима-Раковски в 18-я кръг. За Божилов засега няма такива опасения.

Първа тренировка на пълни обороти направи днес друг контузен футболист, който влиза в схемата на треньора Димитър Димитров-Херо и това е Любомир Любенов. Софиянецът обаче ще трябва да ускори тренировките във фитнеса, за да бъде на линия за домакинската среща с Локомотив (София), за когато е планирано завръщането му в игра.

Димитър Димитров взе решение да освободи дошлия на проби бразилски полузащитник Роберто Оливейра, който е в Бургас от вторник. Оливейра има прилична техника, но определено е изостанал с подготовката, а и ръстът му трудно би му позволил да играе сериозен футбол. Българинът от школата на английския Брентфорд Ивайло Димитров остава засега и тестовете му ще продължат и през идната седмица.