Капитанът на Черноморец Траян Дянков е напълно излекуван от контузията си и е готов за мача със Славия от 23-ия кръг на „А” група. Това констатира със задоволство старши треньорът Георги Василев. Най-вероятно от групата за гостуването на „белите” ще отпадне Савио, който страда от травма и не е участвал пълноценно в тренировъчния процес през седмицата. По-лек проблем измъчва Хайме Браганца, чието заминаване за столицата е под въпрос.

От избора на Георги Василев със сигурност отпада Йохен Зайц. Неговата жалба срещу наказанието с лишаване от права за 4 мача беше отхвърлена от Апелативната комисия на БФС. Срещу Славия ще изчете вторият двубой от санкцията на германеца.

Всички останали ще бъдат на разположение на старши треньора. Акулите поемат на път за София навръх Великден, в неделя сутринта, като след пристигането си планират тренировка в часа на мача, който започва в 17.00 на 25 април /понеделник/.

„Не фетишизираме мачовете до края на сезона, след като отпаднахме от голямата игра. Вече не играем на живот и смърт. Ще искаме 100 процента раздаване от футболистите, но без да се затормозяват психологически, че ако не бият, ще настъпи краят. По-важно е да работим в перспектива, отколкото на парче”, заяви Георги Василев на традиционната си пресконференция преди гостуването на Славия.

„Това е мач за набиране на нужното самочувствие, за поддържането на заряда у футболистите”, посочи опитният специалист. Допълнителен дразнител ще бъде търсенето на реванш от „белите” след драматичното отпадане от тях за купата на България преди две седмици.

Георги Василев е доволен, че не е нает като на други места за по 4-5 месеца, а ще има време да реализира идеите си и през следващия сезон. „Ще имам нужното време да приложа точната политика. Контурите на бюджета за следващия сезон са ясни, президентът на клуба ми ги съобщи. Няма да е като преди, сега ще са други параметрите, но нищо страшно няма в това. Няма да търсим моментни успехи, а ще гледаме повече в бъдещето”, посочи старши треньорът. Той заяви, че мнозина играчи от настоящия състав ще отпаднат, а новата селекция няма да е баснословна.

„Мнозинството нови футболисти ще са българи. Не се отказваме от привличане на чужденци, но да не са някои световнонеизвестни. Ще търсим налагане на млади футболисти. Все пак на определени постове ще се спрем на опитни класни попълнения”, конкретизира плановете си Василев.