Славия допусна четвърта загуба от Берое този сезон. "Белите"паднаха у дома с 0:1 и отново треперят за мястото си в "А" група.

Единственото попадение беше дело на Жуниор Мапуку малко преди почивката. С трите точки пък старозагорци се спасиха и на теория.

Първата част на двубоя предложи предимно битка в центъра на терена и малко опасности. В началото славистите упражниха натиск, но чисти положения нямаха.

Само няколко опасни центрирания на Галин Иванов, Цветомир Панов и Чавдар Янков имаше в полза на "белите", но защитата на Берое и Иван Караджов се справиха.

По-интересно стана около 30-ата минута, когато и гостите погледнаха по-смело напред. В 31-ата минута те имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Мапуку, но Александър Костадинов прецени, че няма такова и даде корнер.

От него Георги Костадинов отбеляза гол, но малко преди това беше играл с ръка и попадението беше отменено справедливо.

Заралии продължиха да са по-активни до почивката и логично стигнаха до попадение. То падна в 43-ата минута, когато Игор Джоман изведе перфектно Мапуку зад защитата, той напредна и майсторски преодоля Гошо Петков за 1:0.

След почивката мачът продължи да предлага предимно битка и малко положения. Въпреки че водеха в резултата, беройци имаха по-чистите шансове.

Най-изгодното от тях беше в 57-ата минута. Тогава Мапуку се откъсна в половината на Славия, след като имаше съмнения за засада. Такава не беше вдигната, а играчът на Берое нахлу в наказателното поле, където беше задържан от Апатич.

Той не падна, а продължи да играе, подавайки на Джоман, който обаче стреля слабо и защитата на Славия изчисти.

Георги Андонов и Самир Аясс после пропиляха много чисти възможности за Берое, а не чак толкова изгодни ситуации за "белите" се откриха пред Фернандо Силва и Ради Василев, но от тях до гол нямаше как да се стигне.

Гостите претендираха още веднъж за дузпа в 74-ата минута за игра с ръка на Тадей Апатич. Но вместо такава, реферът даде нарушение в атака.

Така до края славистите опитваха ялово да стигнат до вратата на Берое, а гостите организираха опасни атаки, но и те не отбелязаха ново попадение и резултатът се запази.

Това беше пета поредна победа за старозагорци срещу "белите" и общо седми пореден мач без загуба от тях. Така те са сигурни и на теория за следващия сезон в "А" група, докато на Славия ще се наложи да потрепери.