Локомотив Сф отпадна още при първото препятствие в турнира за Купата на България. „Червено-черните“ бавно и постепенно започнаха да се отделят и от челната тройка в първенството в посока надолу. Изненада или закономерност?

Категорично второто. Това не е примиренчество, това е реализъм. Истината е, че такъв е потенциалът на столичните железничари и обективността изисква това да бъде подчертано. Дори представянето им през есента е над очакванията, и като игра, дори и като класиране. В някои мачове, особено на „Васил Левски“, отборът показа резултатен и нападателен футбол, в други, главно на чужд терен, не можа да отлепи.

Факт е, че двама играчи и половина носиха отбора през тези няколко месеца. Неслучайно Генков и Асамоа натрупаха много голове в тандем, добре им партнираше и Писаров. Но когато Асамоа, дали заради вече финализирания си трансфер в Корея или заради контузия, напусне терена рано, както вчера срещу Локо Пд, остротата в атаката пада рязко. И когато това е комбинирано и с липсата на ден за Генков, нулата в атака става факт. Но вчера останалите от отбора играха стабилно и според възможностите си, затова 120-те минути за Купата приключиха без голове.

Старши треньорът Димитър Васев вчера рязко повиши тон в посока на шефовете си, но всъщност това не е изненада, тъй като той е поел такава линия на поведение още откакто встъпи в длъжност. А и има самочувствието затова, понеже е изиграл над 300 мача с фланелката именно на Локо Сф. Той иска по този начин да привлече вниманието на своите началници по няколко пункта. Асамоа си отива със сигурност, Генков може би също, а заместници не се очертават. Освен това, в „Надежда“ повече от 20 футболисти не могат да извадят и може би само Сливен има по-къса пейка от локомотивци.

Целта е Лига Европа, а обективността изисква да се каже, че тя е много трудно изпълнима за Локо Сф. Не е тайна, а и президентът Николай Гигов го признава, че има финансови затруднения в клуба. Вярно, парите от трансфера на Асамоа /б.а. 850 000 долара/ ще помогнат, макар че кое по-напред...А пък и Локомотив отстъпва на всички свои конкуренти в първата половина на таблицата по бюджет.

Така, че това е потенциалът на Локо Сф в сегашния момент. Нещо повече в този му вид би било надскачане на сянката.