Мартин Тошев е голмайсторът на Черноморец Бургас в предсезонните контроли от лятната подготовка на тима.

Русолявият нападател, който беше привлечен от ЦСКА през миналото лято, реализира 4 попадения в неофициалните срещи. По 3 гола вкараха новото попълнение Георги Андонов и германецът Матиас Морис.

Друго ново попълнение - Антонио дос Сантос, прониза 2 пъти противниковите мрежи. Любопитна подробност е, че бразилецът откри и закри головата сметка на черноморци в контролите. В първата от тях той се разписа при победата с 4:2 над Светкавица Търговище, а в последната наниза единственото попадение за успеха срещу Черно море.

С по 1 гол в проверките се отчетоха топреализаторите на тима през миналия сезон Хектор Гонзалес и Адриан Фернандес, както и Костадин Дяков, Рикардо Андре, Пламен Крумов, Венцислав Бонев и Орлин Старокин.

Равносметката на акулите от летните контроли включва 5 победи, 3 равенства и 1 загуба при голова разлика 19:12.

Победите бяха записани над Светкавица с 4:2, над Етър с 3:1, над Равда с 2:1, над Созопол с 4:1 и над Черно море с 1:0. Фиксираните ремита бяха срещу Сливен - 2:2, немския Унтерхахинг - 2:2 и Сверовски Ватенс - 1:1.

В най-престижния летен сблъсък на български отбор беше записана единствената загуба с 0:2 от вицешампиона на Германия Шалке.

По силата на жребия акулите ще срещнат в първите три кръга от новото първенство софийски отбори. На старта на сезона в Бургас на 2 август от 21 часа е мачът с Академик София. Следва гостуване на 8 август от 21 часа на ЦСКА, а после домакинство на Левски на 15 август, отново от 21 часа.