Старши треньорът на Левски Елин Топузаков определи като „пълен провал“ сезонът за „сините“. Това сърцатият бивш защитник коментира непосредствено след края на Вечното дерби, което тимът от Герена загуби с 1:3.

„Вторият гол на ЦСКА стана от наша грешка, третият гол бе в последната минута и дали с него или без него. Вторият гол тотално ни сломи. Лошото е, че отново не си повярвахме и не проведохме мача така, както искахме. Не успяхме да направим някаква офанзива пред вратата и да победим“, започна Топчо.

„Много неща си казахме с феновете на Левски. Сезонът е пълен провал. Колкото и банално да звучи, ще играем футбол и ще се борим до края. Тежат 4 загуби от ЦСКА“, каза още Топузаков.

„Опитахме да пораздвижим малко стартовия състав, но явно това са ни възможностите. Чисто от тактическа гледна точка не се получиха нещата. Закономерно и загубихме срещата. Аз съм човекът, който всеки ден работи с отбора и затова избирам състава. Затова избрах такъв състав. През седмицата тези играчи ми показаха най-голямо старание. Затова заложих на тях. Юношите мисля, че при мен не могат да се оплачат. Моето положение мисля, че всичко го знаете. Сезонът започна зле за нас от далеч – загубата на титлата, Купата, Иртиш. Без да търся оправдание – нямаше изгледи за успех. Сезонът е провален, но моята отговорност ще си я поема. Аз ще завърша сезона, от там насетне има ръководство. Последните три години Левски дълбае дъното“.

„Преди мача се чух с Тодор Батков, сега – не. Той е достатъчно зает човек, за да знам аз постоянно къде е“.

„До голяма степен повлия отсъствието на Владо Гаджев. Не е хубаво това да се случва в Левски. Прекалено много картони има при нас и страдаме от това. Днес ние изгубихме средата на терена. Играхме с 2-ма централни нападатели. Може би от изграждането на нашата атака не можахме да направим нещата, както трябва. От друга страна, бяхме колебливи в защита.“

„С феновете си казахме доста неща и доста ще има да говорим с тях. При това положение на Левски. Всеки се чувства обиден на Левски. За положението на тъчлинията не оправдавам Валери Божинов. Той бе заменен и нямаше право да излиза на пистата. Това бе дребна ситуация, в която имаше повече изблик на емоция“.

„Играем колкото ни позволяват възможностите. Надяваме се да покажем дух поне в оставащите мачове. Сезонът бе провален още през лятото, когато загубихме от Иртиш“, обясни Топузаков.

„Мисля, че няма човек в клуба, който в момента да не се срамува от представянето на Левски. Но трябва да се продължава напред, защото Левски трябва да продължи да съществува“.

„Не съжалявам за нито една постъпка в живота си, в това число и, че оглавих Левски. Каквото мога давам всичко от себе си“, завърши Топузаков.