Старши треньорът на Левски Елин Топузаков заяви след успеха над Локомотив Пд с 2:0 от 29-я плейофен кръг на А група, че който от играчите му не може да понася напрежението в тима, по-рядко ще попада сред неговите избраници.

Това е втори успех за Топузаков, откакто оглави тима от Герена, след като в предишния кръг победи Ботев със същия резултат, но на „Георги Аспарухов“.

„Доволен съм от показаното. Трудно влязохме в мача. Трябваше повече агресия, защото знаехме как играе Локомотив. Общо взето като желание и битка съм доволен. Отделно мисля, че имахме шансове и през втората част. Важното е, че момчетата се раздаваха, имаше голямо желание от младите“, започна Топчо.

„Не бяхме достатъчно ефективни във фаза защита в началото на мача. Ако през първата част ситуацията на Божинов бе влязла, мачът щеше да влезе в друго русло. Имахме и още ситуации, когато бяхме с човек повече, но важното е, че момчетата са един екип, който заслужено постигна успеха днес“.

„Стивън Петков влезе и едва ли не изработи първия гол. Причината да предприема тази смяна бе, че Бру бе на непривичен пост. Стивън има опит там. Освен това, вчера игра мач, показа характер - за два дни, два мача. Тези млади играчи са си извоювали правото да играят в първия отбор. Докато показват това, лека-полека духът на Левски се връща. Левски трябва да диктува мача, да задава темпото. Аз мисля, че тук са събрани най-качествените играчи в България“.

„Засега имаме идея за паузата. Мисля, че и играчите ще имат заслужена почивка. Има и една идея, но когато има нещо сигурно, ще го съобщим“.

„Напрежение в Левски винаги има. Който не може да го понася, явно, че по-рядко ще попада в състава. Играчите трябва да свикнат с това. И преди, и сега в Левски винаги е имало напрежение“, каза още синият наставник.

„Казах и на момчетата – който преценя, че се е старал и който мисля, че ще изпълни най-добре тактическите указания на терена, той ще играе. Ларсен Туре имаше контузия, но имам уверението, че в близките дни ще се върне в игра“, завърши Елин Топузаков.