Отборът на Славия записа трета поредна победа в българското първенство и вече еднолично заемат третото място във временното класиране. „Белите“ надиграха Локомотив София с 2:0 в т.нар. Малко столично дерби. Двубоят от 6-я кръг на А група се игра на стадион „Славия“, а попаденията за белите реализираха Радослав Димитров и Владислав Златинов.

Колкото и щастлив да е щабът на „белите“ от успеха, мачът ще се запомни и с двете тежки контузии на ключови за Мартин Кушев играчи. Още през първото полувреме Чавдар Янков и Павле Попара получиха травми, като според предварителната информация те са със скъсани кръстни връзки. Двамата бяха заменени последователно от двете японски попълнения на тима Акийоши и Мацуи.

Мачът стартира двуостро, с атаки към двете врати. Още в началото Атанас Борносузов стреля, но Георги Петков се намеси добре, а след това и Славия имаше шанс. Павле Попара си нагласи топката на удобния крак и отправи мощен удар към вратата на Галев, но топката излезе на около метър над вратата.

Така, постепенно, Славия пое инициативата в срещата и закономерно се стигна до първото попадение. В 20-та минута след грешка в отбраната на Локомотив София, на Александър Бранеков, топката му бе открадната от Попара, който продължи към Владислав Златинов, а той от метър навътре в наказателното поле, разстреля вратаря Валентин Галев за 1:0.

В 56-та минута, след почивката, и двете принудителни смени за „белите“, Мартин Кушев отново успя да се усмихне. Домакините създадоха много добра контраатака. Петър Димитров изведе чудесно Радослав Димитров, а той сам срещу вратаря, реализира за 2:0.

След второто попадение темпото спадна, а чрез направените смени, играта се накъса, което се отрази на качеството. Въпреки това Локомотив София опита да противодейства на своя съперник, но без успех.

В крайна сметка Славия излезе на трето място в класирането на А група. „Белите“ имат 13 точки, докато Локомотив София е на 9-а позиция с 8 пункта, колкото има и съставът на ЦСКА.