Антони Здравков вече не е треньор на Ботев Враца. Това съобщи спортният директор на врачани Валентин Станчев. Причините, поради които наставникът няма да поднови договора си не са финансови, уточниха от ръководството на клуба.

“Много малко са хората, на които имам доверие в града и клуба, имам и семейни причини, но те не са водещи за моето окончателно решение”, коментира Тони Здравков.

Специалистът уточни, че в това число не влизат феновете на отбора и ръководството на клуба, с които е в прекрасни отношения и на които е имал и продължава да има 100% доверие.

“Говоря за хората, които са встрани от клуба, които обаче пречеха през цялото време на отбора. Благодаря на верните привърженици, които подкрепяха тима и трябва да продължат да го подкрепят без значение дали аз съм старши-треньор или не. Още веднъж повтарям, че не съм обиден на феновете и на ръководството”, допълни Здравков.

Наставникът съобщи още, че на този етап прекратява кариерата си на треньор. “В последната година ми се насъбраха доста проблеми и мисля да си дам малко почивка”.

Все още не е ясно името на новия старши треньор на Ботев. “Към днешна дата не сме говорили с никой. Искахме Тони Здравков да остане начело на тима, но при така създалата се ситуация спешно ще търсим негов заместник”, коментира спортният директор на врачани Валентин Станчев.