Старши треньорът на Левски Тони Здравков обясни, че е доволен от изявите на своите футболисти, след победата над Локомотив Пд с 2:0.

„Според мен се получи един истински двубой, с доста повече положения пред вратата на противника,” сподели Здравков на пресконференцията след мача. „От отбора се искаше да стреля отдалеч, да се създават ситуации и напрежение, и до голяма степен успяхме. Допуснахме оголване в средата на терена, и да ни застрашат, но е радостно, че хората се справиха и не допуснахме гол.”

„През второто полувреме доминирахме изцяло, създадохме още положения, които не реализирахме. Радостно е, че Миро Антонов отбеляза гол и се надявам да се отпуши. Определено сме доволни от играта и победата,” добави наставникът на „сините”.

„Забелязах всички непредизвикани грешки. Ще се направи анализ на мача и се надявам да не се допускат, при това в най-опасните зони на терена, в нашата половина в средата,” призна Здравков за някои проблеми, които се забелязаха при играта на тима му.

„Не знам какви са претенциите на Локо Пд към съдията конкретно. Аз лично не видях съдията с каквото и да било да подпира Левски. Съвсем скоро по телевизията видяхме в Европа да се играят продължения от три минути, по три минути и половина, по четири, явно има причина,” добави Здравков.

„Конкретни оценки не е момент да се дават, 30-40 минути след мача. И в моята глава няма да е точна преценката, но общо мога да кажа, че съм доволен,” обясни треньорът за играчите си. „Напрежение в Левски винаги има, защото целите са високи. Всеки мач е важен, но аз лично не вярвам някой футболист да се притеснява да играе футбол. Може да се притесняват, ако излизат срещу някой с класа по-добър, а в българското първенство това няма как да се случи.”

Относно деветия жълт картон на Сердик Бардон, Тони Здравков обясни: „Изрично попитах за какво му е вдигнат, беше ми обяснено – за симулация. Аз не видях да има симулация, но след като съдията е решил, край, точка.”

Френският полузащитник ще получи два мача наказание заради натрупаните официални предупреждения, но това не тревожи толкова Левски. „Имаме хора, които ще заемат мястото му в тези два мача. Седрик го познаваме доста добре, той гори в единоборствата, плюс това като вътрешен халф му се налагаше да влиза в единоборства, които завършваха с картони,” завърши Тони Здравков.