Старши треньорът на Левски Тони Здравков заяви, че защитникът Фернандо Перейра Уолас показва, че има много футболни качества. Той добави, че има колебания във функционалното състояние на бразилеца.

„Условията в Созопол са перфектни. Теренът е в идеално състояние. Условията дори надвишиха малко нашите очаквания“, коментира Здравков в предаването "Преди Банята" по ТВ7.

„Белаид вече направи първа пълноценна тренировка. Уолас показва, че има много футболни качества. Единственият проблем е, че той не е имал отбор през последните шест месеца, а просто е тренирал и поддържал форма в Бразилия. Показва колебания във функционалното си състояние. Смятам, че този проблем ще бъде бързо решен“, добави треньорът на Левски.

„С Огнянов се бяхме разбрали още през ноември миналата година. Пламен Крумов не беше оценен на времето в Локомотив София. Той показа, че има необходимите качества. Към момента няма как да го привлечем в Левски, защото има договор с Берое до края на първенството. Ако той стане свободен агент и изяви желание да играе в Левски и поддържа формата, която показва до момента, ще представлява интерес“, продължи наставникът на „сините“.

„Макриев и Генков тренират в момента с отбора. Двамата са пределно мобилизирани да дадат максимума от себе си. Няма никаква конкретна оферта нито за Макриев, нито за Генков. Чисто финансово нападението на Левски ще стане прекалено скъпо, ако вземем още един играч в предни позиции.“

„Контролата с Черноморец ще бъде на 26-и януари най-вероятно от 14 часа. Друг е въпросът дали ще се играе на Лазур или тук. След това ни предстои още една контрола срещу Созопол.“

„Подготовката ще бъде насочена изцяло към всички мачове, които са останали. Моята идея е нашият пик да започне и да завърши между четвъртия и двадесетия мач. Гари Родригес тренира с нас в Созопол. Той отказа конкретно предложение. Конкретно до клуба не е пристигнало нищо ново. Той отказа пробите в Уест Хем. Аз искам футболист с чиста глава. Това, че третият мач е с ЦСКА не ме притеснява, защото ние не бяхме във върхова форма за мачовете с ЦСКА за купата, но успяхме да ги отстраним. Мирослав Иванов тренира много добре. Дойде на килограмите, на които аз искам да бъде и това може само да му помогне“, каза още Тони Здравков.