Старши треньорът на Левски Тони Здравков ще има стеснен избор от играчи в защита преди съботното дерби със Славия. Даниел Димов бе изваден от първия състав, а причината вероятно е лоша дисциплина. Дъстли Мюлдер е наказан, а същото важи и за новото попълнение Аймен Белаид, който има натрупани картони от престоя си в Локомотив Пловдив.

Липсата на тримата бранители ограничава доста треньорския щаб. Най-вероятно Станислав Ангелов отново ще трябва да се превърне в бранител. Опитният капитан на „сините“ умее да играе на няколко позиции и е твърде вероятно да почне в отбрана срещу „белите“. Най-вероятно до него ще е новото попълнение на Левски Павел Чмовш. Чехът бе един от футболистите, които играха най-редовно по време на зимната подготовка.

Фаворит да бъде ляв бек е Орлин Старокин, а от дясно се очаква официален дебют да направи друг от новобранците в Левски – Пламен Крумов. Последният бе привлечен от Берое и в случая ще замести Дъстли Мюлдер, който получи жълт картон срещу ЦСКА в мача за Купата на България. Холандецът се прочу в тази среща като реализира финалната дузпа, която класира „сините“ в следващия етап от надпреварата.