Новият старши треньор на Ботев Враца Тони Здравков посвети първата победа на тима този сезон на лекуващия се играч на тима Асен Чалъков. Днес Ботев надделя с минималното 1:0 над Локомотив Пловдив, нанасяйки по този начин първа загуба на „смърфовете“.

„Искам да кажа две неща преди да направя коментар за мача. Искам да благодаря на абсолютно всички фенове на футбола във Врачанска област, тъй като на стадиона не идват само хора от Враца, а и от други места. На второ място тази победа я посвещавам на Асен Чалъков, наш футболист, който в момента е в много тежко здравословно състояние. Надявам се с тази победа да вдигнем и неговия дух. Във вторник му предстои операция и се надявам да мине успешно и да не се налага втора такава“, коментира Здравков.

„Колкото до мача, това бе много тежка среща за нас. Отборът не е готов физически, за да изиграе пълни 90 минути. Футболистите показаха характер и воля. Показаха себераздаване. Когато имахме свежи сили надиграхме отбора на Локо Пловдив и имахме по чисти положения от тях. Няма да стане по лесния начин. Няма как да стане. Трябва много работа. Знам, че като дойдох във Враца всичко приятели ме обявиха за луд, но им казах, че не познават клуба, отбора и публиката му. Ще направя всичко възможно и с помощта на футболистите да изградим един стабилен отбор и до края на първенството да наваксаме каквото можем“, каза още новият наставник на Ботев Враца.