Старши треньорът на Ботев Враца Антони Здравков обяви, че двубоят с Монтана в сряда, рубиконът за неговия тим, който може да реши бъдещето на състава.

„Очаквам единствено да победим без значение, с един или два гола, или с три, или в 5-та, 25-та минута. Мач, в който сме изправени пред дилемата да останем е играта или още в този кръг при добро стечение на обстоятелствата да останем в А група. Най-важното е да спечелим срещата, защото това е рубиконът. Без победа над Монтана шансовете са ни много малки“, сподели Здравков.

Двубоят ще се проведе утре, от 18.00 часа, на стадион "Христо Ботев". Във временното класиране преди този мач момчетата на Тони Здравков заемат 12-о място с актив от 27 точки, а гостите от Монтана са 15-и, с 16 пункта.

„Освен наказанието на Ицо Митов, който получи червен картон, според мен несправедлив. Контузията на Куанг не отшумява, имаме и други дребни проблеми. Но се надявам, че ще вдигнат самочувствието и футболистите на обезболяващи, но да вземат участие в този важен мач. Яначков още не е в оптимална форма, тренира с отбора от една седмица. Ако се наложи и той може да влезе, има достатъчно опит“, добави треньорът.

Наставникът коментира и появилите се слухове, че отборът на Локомотив София ще стимулира финансово отборът на Монтана: „След като имат пари в повече да ги дават на други отбори, да ги дават. Ние познаваме Монтана и едва ли парите ще ги направят по-силният отбор, затова всичко зависи от нас.“

„Надявам се публиката да дойде на стадиона и да подкрепи максимално нашия отбор“, добави още Тони Здравков.

Двубоят между Ботев Враца и Монтана ще ръководи Никола Попов. Ще му асистират Николай Кънчев и Павлин Михайлов. Четвърти съдия на мача ще е Стоян Денев.