Старши треньорът на Левски Тони Здравков бе спокоен след победата с 2:0 над Сливен, която узакони участието на отбора в Лига Европа. Според него успехът на „сините” е бил сигурен.

„Днес изиграхме един мач, който бях убеден, че отборът ще покаже добра игра и ще спечелим. Сливен беше доста колеблив през втория полусезон и се бореше за спасяването си до края. Нашият отбор има по-добри качества и нямаше как да не спечелим днес. Опитахме да играем повече с топката, да затрудним максимално вратаря и защитата на Сливен. През второто полувреме се получаваха по-добри неща. Най-важното е победата”, заяви Здравков.

„Трудно ми е в момента да дам категорична оценка за първенството, което днес завърши. Определено имаше конкуренция и за първите три места и при изпадащите. Това говори за спад на грандовете, по простата причина, че Левски, ЦСКА и Литекс решават нещата рано-рано, а тази година не бе така”.

„Продължавам да твърдя, че изгубените точки страшно много натежаха на психиката на футболистите, радващото е, че в крайна сметка се класирахме за Лига Европа. Футболистите излизат в почивка. 9 юни е датата, определена за събиране на отбора”, завърши специалистът.