Старши треньорът на Ботев Враца Антони Здравков говори на специална пресконференция преди двубоя от 9-ия кръг в А група, в който тимът ще се изправи у дома срещу шампиона Лудогорец. Наставникът заяви, че нормално разградчани са фаворит, а домакините са аутсайдер, „но това е само на хартия“.

Здравков коментира и тегленият по-рано жребий за Купата на България, който на 1/16-финалите изправи Ботев Вр срещу Нефтохимик. Врачани са домакин в първата среща.

„Жребий като жребий. Без значение с кой се паднеш. Купата на България е част от българския футбол. Не мога да бъда конкретен в момента, тъй като се готвим за съвсем различно нещо“, призна специалистът.

„Опитахме се през този период, в който имаше прекъсване за националния отбор, да направим това, което е възможно да подобрим малко нивото на отбора. Надявам се, че сме успели до някаква степен“, коментира още Здравков.

„Реалисти сме. Знаем срещу кой излизаме да играем. Това поне лично мен не ме притеснява. Дано и футболистите не ги притеснява. Да излязат, да играят футбол, и по-добрият отбор да победи. Всички знаем, че Разград са фаворити и че ние сме аутсайдерите, но това всичко е само на книга. Какви мерки сме взели, ще се види в неделя на мача. Всеки един ден от седмицата наблягахме на нашата игра, какво трябва да правим когато имаме топката, когато я нямаме. Надявам се, да покажем добро ниво“, допълни той.

„Проблеми в състава има – Ники Христов е наказан от предишния мач. Варела получи контузия от мача с Черноморец Бургас. Той все още е в Италия, там се лекува. Трябва да се прибере до края на седмицата, но едва ли ще вземе участие в мача. Саша Анев тренира от началото на седмицата наравно с отбора, тренира нормално, има желание да се докаже. Всичко зависи от него“, каза Тони Здравков.

„Ботев Враца играе с Лудогорец. Всички хора в града, които могат да помогнат финансово, мисля, че го правят. Не се нуждаем от никаква подкрепа на никой друг отбор. Аз нямам лична информация от никого от Левски, че ще бъдем стимулирани по някакъв начин финансово за мача с Лудогорец“, завърши наставникът на врачани.