Старши треньорът на Левски Тони Здравков говори пред журналисти преди гостуването на тима му в четвъртък на Локо Пд. Той засегна теми, свързани със състоянието на отбора и очакванията му преди двубоя на Лаута. Отговори и на въпроси извън темата.

„Това за дванадесетия играч, с който ще отиде Левски, не знам какво е имал предвид, който го е казал от Локомотив, сподели Здравков. Няма и как да го коментирам. Странна шега, явно не е разбираема. Колкото до съдията, аз проблеми с него нямам. Той, ако има някакви проблеми с мен, това е друг въпрос.”

„Отборът на Локомотив Пловдив, който показва за момента стабилна игра и стабилни резултати. Имаше леки проблеми при тях, но се стабилизираха. Те са един отбор, който практикува малко по-силов футбол, на фона на останалите български отбори. Ние сме готови за това предизвикателство. Няма от какво да се притесняваме. Не виждам нищо страшно, или странно в това, че някой отбор играе малко по-агресивно.”

„Това, че няма да има публика не е добре, нито за Локомотив, нито за Левски, категоричен е Здравков. Футболът е за хората по трибуните. Убеден съм, че липсата на публика, ще има отражение върху играта и на двата отбора. Атмосферата няма да е същата, каквато трябва да е на среща на двата отбора.”

„Проблемите в нашия отбор ги има, за съжаление, заяви Тони Здравков. Ако не изникне днес някакъв проблем, то за мача сме точно 18 човека. Специално в мача с Ботев, целият отбор игра добре във фаза защита. Ако се наложат промени в защитата ни, то е заради невъзможността някой да играе в мача. Не виждам друга причина да се сменя който и да било от мача с Ботев Пд. През годините е имало ротации, но в Левски се е търсило винаги най-доброто като защитници. Аз мисля, че е крайно време в отбора на Левски да се изгради един гръбнак от 7-8 души и около тях да се налагат по-млади и по-малко играли.”

„Това, което се вижда в тренировките след мача с Ботев Пловдив, няма нищо общо с това преди този двубой, призна Здравков. Не е нормално, след като си загубил мач, да имаш на другия ден настроение. След една победа, след една добра игра срещу Ботев Пд е нормално е настроението да се върне и да го има. Това настроение трябва да продължи и днес и утре по време на мача, и следващите дни преди следващите мачове. Настроението във футбола идва след победа, когато не си победил няма как да имаш настроение.”

„Не знам Пинто какво точно е казал, сподели Здравков. Не е работа на един футболист да коментира бившето, или настоящето ръководство. Тяхната работа е да тренират и да играят. Колкото до мен, по никакъв повод и никога през кариерата ми не съм си позволявал да обидя публично футболист. Ако имам нещо да им казвам по-остро и по-директно, им го казвам в личен разговор с тях, или в съблекалнята пред всички. Така е редно и така са ни чисти отношенията.”

„Ако тръгнем да се съобразяваме с играта на противника няма да е добре, сигурен е Тони Здравков. Ние трябва да знаем какво можем и с какво разполагаме и от там да произлиза нашата тактическа постройка. Аз мисля, че е по-важно ние какво ще играем и как ще се противопоставим на играта на Локо Пд.”

Тони Здравков е сигурен, че дали ще се налага някаква концепция в развитието и работата в клуба, зависи от ръководството, както и неговото присъствие в Левски. Той винаги е изпълнявал това, което се е искало от него. Независимо дали е бил старши треньор, или директор на школата.