Директорът на Детско-юношеската школа на Левски Антони Здравков сподели в рубриката „Дартс“ по ТВ7, че отпадането на първия отбор от Лига Европа е изключително неприятно. Специалистът коментира тежката ситуация в родните грандове, а в същото време посочи и какво липсва на българския футбол.

„Логично обяснение нямам. Това, което се случи, е изключително неприятно. Откакто се помня съм от Левски и за мен това не е никак приятно. Една загуба, с която отпадаш не само от евротурнирите, но те сваля много ниско в краката на хората. Подигравките са част от фолклора, нормално е, закачките винаги ги има. Но тук нещата опират до българския футбол. Тук става дума от реномето на България“, сподели шефът на ДЮШ в Левски.

„Дори и след първия мач срещу Иртиш, бях убеден, че Левски ще продължи. Аз нямам логично обяснение. Психологически проблем не можеш да имаш, първият и вторият кръг да ги преодолееш е нещо задължително. Става дума за отбор от Казахстан. Не става дума и за подценяване, а за спортно-технически аспект. В България израстването става до една степен, стига се до някаква слава, след това си казваш „Стига“, мисля, че в това е разковничето. Там трябва да се натисне, при младите“, коментира още Тони Здравков.

„Не съм имал възможност да наблюдавам контролите на Левски, но това, което четях от вашите колеги се говореше, че в атака нещата стоят добре. Видя се, че проблем в защита съществува, но и чистите голови ситуации бяха малко. Ако погледнем и първия мач с Иртиш, значи става дума за цялостен проблем“, каза още треньорът.

„При всички положения има отражение мачът със Славия от последния кръг. Футболът все пак е една игра“, допълни Здравков.

„Да, имам момчета, които да влязат в първия състав, но в никакъв случай не може да се подмени първия отбор. Публиката, според мен, или по-голяма част от публиката би приела подобна подмяна. Друг е въпросът дали юношите ще успеят да го понесат. Потенциалът в школата, набор 95 и 94 има 3-4 футболисти, които са готови да играят. Вече 2-3 отидоха под наем в отбори от Б група, защото трябва да натрупат опит. Мисля, че казармата в българския футбол липсва. Трябва да възмъжеят“, сподели треньорът.

„Като директор на школата, аз съм си на 90 процента треньор, в услуга на треньорите, а не да вляза в някакъв кабинет.“

Относно ситуацията в ЦСКА Тони Здравков сподели: „Дълги години тези два отбора са били съперници за първото място и турнирите. Не е нормално единия да го има, другия да го няма. Трябва да се отговори на много въпроси. За мен всеки един ръководител си има някакъв коректив.“

За Ботев Враца. „В прекрасни отношения съм с феновете на клуба. Аз бях огорчен от начина, по който си тръгнах. Хората там вярваха в отбора и в мене. Подкрепяха отбора до последно. Нито един от тях не каза, ако изпаднем, ще е трагедия. Много хора не приеха изпадането по този начин. Още повече, че се случиха и странни неща в мача. Ще ми липсва всекидневната треньорска дейност, но сега отговорността е много по-голяма и много по-различна.“