Старши треньорът на Локомотив Сф Антон Велков и капитанът на отбора Кристиян Добрев участваха в пресконференция в Пресклуб „България“ преди възобновяването на първенството и първия им мач в понеделник срещу Локо Пд.

Наставникът бе помолен да коментира някои медийни изяви на факторите в Локо Пд, свързани с опасенията им за състоянието на козирката и неяснотата за мястото, на което ще се играе мачът. В крайна сметка стана ясно, че двубоят ще се играе на стадиона в „Надежда“, а Велков коментира това така:

„Мисля, че правя най-добре, че в момента не чета нищо от това. Ако някой се стреми да ни окаже психологически натиск, то сега върху нас има съвсем друг психологически натиск и всички други думи нямат значение. В крайна сметка смятам, че колегите от Локомотив Пд се борят за истински добри условия, в които да се проведе мачът. Не знам защо се съмняват в това. Толкова години са играли в „Надежда“. Бих приел техните упреци относно това, че се играе на „Надежда“, ако имат забележки към нас след мача. Подобни неща преди мача мисля, че не са необходими на никого. Този мач трябва да се изиграе и то не в Пловдив, а в София. Не виждам за уместно някой да протестира срещу нещо, след като има безброй институции, които слагат подписите си, затова да се провеждат мероприятия на стадион „Локомотив“. Аз също казах в един момент, че ми писна от въжета и от конструкции. Никога не мога да кажа, че ми е безразлично дали на нашия стадион е опасно или е безопасно, но тук трябва да се изкажат компетентни органи. След като настъпи последният час за последния подпис, значи има хора, не един и двама, които носят отговорност. Колегите от Локомотив Пд трябва да бъдат спокойни, че козирката ни няма да падне и всичко около мача ще бъде наред“, заяви Тони Велков.