„Като треньор винаги си мисля, дали не трябва да привлечем още някой футболист. Играчите ми все ми се виждат малко, а всъщност не са”, заяви за Гонг наставникът на Миньор Антон Велков. Вчера перничани паднаха с 1:2 от японския Санфрече Хирошима, където играе националът Илиян Стоянов.

„Проблемът при нас е, че имаме двама трайно контузени, които не са водили тренировъчен процес с отбора – Христо Господинов и Васил Божиков. Тяхното започване на първенството стои доста под въпрос. Това ме кара да се замисля дали броят на футболистите ни е достатъчен, защото първенството ще бъде много тежко. Но няма да взимаме играчи заради самото купуване”, категоричен бе младият специалист.

„Отборът на Санфрече наложи едно доста високо темпо и мен ме радва, че нашият отбор отговори на него. Ако оставим резултата на страна, тази проверка бе може би най-полезната до момента. Ние се опитваме да запазим стила си на игра от миналия полусезон, т.е да бъдем по-комбинативни”, каза още бившият защитник на Мокомотив София.

„През първото полувреме водихме в резултата и абсолютно доминирахме на терена. След това нещата се развиха така, както могат да се развият и в първенството. Пропуснахме много чисто положение и в ответната атака ни вкараха гол. Но това не е най-важното. Хубавото е, че в Миньор има настроение и мотивация, която извира от самия отбор”, разкри подробности за първата контрола на турска земя Велков.

„Новите попълнения, които привлякохме са момчета с характер. Това иска и град Перник от нас – битка до последно и хвърляне за печелене на всички мачове. В това отношение сме взели футболисти, които отговарят на тези характеристики. Но при тях прави впечатление, че не могат да поемат докрай функционално тренировъчния процес. Може би в предишните им отбори е имало някои пропуски или пък при нас тренировките са доста интензивни. Но аз нямам притеснения за това. Говорил съм с тях и съм убеден, че ще наваксат. Но това не става от днес за утре”, завърши специалистът.