Треньорът на Миньор Перник Антон Велков заяви след победата с 3:0 като гост на Ботев в Пловдив, че не е могъл да мобилизира неговите футболисти на 100% и те са „изиграли един доста икономичен мач”.

„Разбира се, че дойдохме с настройката да вземем трите точки. Притесняваше ме, че след такива паузи отборите излизат леко от ритъма си”, каза Велков.

„Това, което залива абсолютно цяла България – с проблемите на Ботев, мен лично ме притесняваше, защото футболистите могат да си помислят, че футболистите ще минат леко през Пловдив.”

„Видя се, че не съм успял да постигна концентрация на 100%, защото моят отбор изигра един доста икономичен мач и взе това, за което беше дошъл. Няма какво да аплодираме играта през първото полувреме. Слава Богу, на почивката на даден мач можем да си кажем някои неща и да заострим вниманието на някои играчи, и през втората част взехме каквото ни се полагаше.”

„Не е добре да коментирам аз ситуацията в Ботев. Честно казано, аз лично вече съм тотално объркан къде няма проблеми в Ботев. Предполагам, че за този славен клуб скоро ще се намери решение и той отново ще стъпи на крака”, заяви още наставникът на Миньор.