Новата испанска придобивка на Левски Тони Калво трябва да бъде в употреба за двубоя със Славия от първия кръг на първенството. Това призна спортният директор на тима от „Герена” Георги Иванов.

Той допълни на днешната си пресконференция, че за тази среща ще е на линия и контузеният централен защитник Иво Иванов, който лекува мускулен проблем.

Георги Иванов коментира и ситуацията около най-тежко контузения му футболист – Стефан Станчев. „Той претърпя операция. Аз разчитах много на него, защото се подготви на добро ниво през лятото. Случват се такива неща, а Стефан получава за втори път тежка контузия, след като преди имаше операция и на глезена. Той е силен човек. Аз очаквам след 6-7 месеца да се върне още по-силен”, изрази оптимизъм за контузения защитник Гонзо.

Тони Калво не попадна в групата на Левски за мача със Спартак Търнава в Лига Европа, тъй като има да наваксва пропуснатото по време на лятната подготовка. „Сините” купиха бившия футболист на Барселона, Арис и Парма в последния момент и той не бе на двата подготвителни лагера с новите си колеги.