Бившият изпълнителен директор на Левски Иво Тонев вярва, че завръщането на Георги Иванов на "Герена" е най-хубавият възможен ход за "сините" в момента.

Гонзо се завръща за юбилея и се нагърбва с тежката задача да вдигне на крака отбора, който сега пише една от най-тежките страници в историята си.

"Предстои юбилей на Левски и си мисля, че е редно всички хора, които са имали нещо общо с клуба, да дойдат. Сега са мъжки времена в Левски, точно затова мисля, че Георги Иванов е най-подходящият човек за Левски в момента."

"Мога да подкрепям, но няма да се бъркам на никого в работата. Много неща имам в главата си, но ще ги запазя. В Левски сега трябва да бъде Гонзо."

"Не съм в кухнята на Левски, не съм толкова навътре, та да коментирам, дали има пари в клуба. Това, което му предстои на отбора, според мен ще е за добро", сподели Тонев в предаването "Пред банята".

Гонзо се беше нагърбил със задачата да върне на "Герена" едни от най-именитите бивши треньори на тима - Станимир Стоилов и Димитър Димитров. Според Тонев, това са най-добрите родни специалисти в момента.

"Моето мнение е, че Мъри и Херо са двамата най-качествени треньори в България. Лично аз съм ги канил да дойдат, но не е станало. Каквото и да е решението им, трябва да бъде прието от феновете."

"Не бих се ангажирал с прогнози дали ще се завърнат в отбора. Радвам се само, че Георги Иванов се връща. Само му изказвам подкрепата си и му пожелавам успех", сподели още Тонев.

Той говори и за сегашната политика в отбора да се налагат юноши във важни мачове.Според него, това не трябва да се случва самоцелно.

"Ако тръгнеш да налагаш юноши, само защото така си казал, това е самоубийство. Някои от тях не са готови за сериозни битки и тежки мачове. Такива неща се правят само със стратегии. Иначе се убиват и момчетата, и отборът."

"За да се налагат юношите, трябва да има стратегия. Това е основата, а трябва да има и база. Видяхте какво направиха другите отбори, но трябват и добри треньори. В Левски ги има."

"Това, което трябва да се направи, е да се намери подходящото съотношение между млади момчета и по-опитни играчи, които да се раздават и да милеят, независимо какво е финансовото състояние."

"Затова мисля, че който и да се нагърби да работи в Левски занапред, той трябва да бъде подкрепен от феновете", заяви още Иво Тонев.

Той говори и за предстоящия юбилей на отбора. Според него, на 23 май Националния стадион "Васил Левски" ще бъде пълен.

"Сега е моментът всички хора да покажат, че Левски е по-различен клуб от всички останали. И го казва човек, който е работил другаде, в друг отбор. Хората трябва да покажат с любовта си, че "сините" са нещо повече и по-различно", сподели още Тонев.