Иво Тонев потвърди, че е подал оставка като председател на Управителния съвет на Левски, като коментира и по-рано случилото се на Герена. Тонев квалифицира случилото се като унижение за клуба и обяви, че макар, че си тръгва от Левски, ще продължи да прави всичко възможно, за да може Сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ да бъде завършен за 100-годишния юбилей на „сините“.

Припомняме, че ултраси на „сините“ осуетиха по безпрецедентен начин представянето на Ивайло Петев за нов старши треньор на клуба, като се нахвърлиха върху специалиста, а някои от тях дори свалиха фланелките на Левски, с които Петев бе облечен.

„Бяхме решили и си говорихме с Наско в някой от следващите дни да говорим заедно, защото имаше доста провокации, че едва ли не ние не можем да се гледаме. Ще ви кажа, че през цялото време сме гледали в една посока. Попитайте и Наско. Бяхме подготвени да го направим пред всички, за да разберат феновете на Левски как стоят нещата. И да не допускаме да има повече провокации и мътене на главите на феновете“, започна Тонев.

„Уведомих Тодор Батков, че си подавам оставката като шеф на Управителния съвет и го направих в момента, в който Наско каза, че иска да напусне клуба. Това, което се е случило при представянето на Петев е унижение за клуба. Нямам думи. По тази причина смятам, че е редно да напусна клуба. Имам ангажимент и той е свързан със Сектор А. Ще продължа и ще направя всичко възможно Сектор А да бъде готов за 24 май, когато Левски ще отпразнува 100 годишнината си“, завърши Тонев.