Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев заяви, че е съжалява за загубите от Рен и от ЦСКА, като изрази недоволството си от допуснатите грешки от играчите на „железничарите” в двата мача. Все пак, Тонев призна, че все още от клуба не мислят да наказват своите състезатели.

„В интерес на истината още не съм спокоен, защото определено ме е яд и за двата мача, които загубихме, тъй като ги загубихме по един глуповат начин и допуснахме елементарни грешки и то във възлови моменти. При мача с Рен, в моменти, в които имахме реални възможности да вкараме гол, ние получихме попадения”, започна той.

„Вчера в мача с ЦСКА показахме уникална слабост, след като допуснахме да ни бъде отбелязан гол в последната минута на първото полувреме, с което резултатът стана 2:1 за ЦСКА. За мое огромно съжаление, през цялото второ полувреме, когато бяхме с човек повече, ние реално не създадохме нито една голова опасност и не отправихме нито един удар към тяхната врата”, продължи Тонев.

„Нашият отбор принципно е стоял винаги много добре в тактическо отношение и повечето мачове, в които сме играли добре и сме побеждавали убедително, това е ставало именно през второто полувреме. Явно ще трябва да поработим върху това”, коментира още изпълнителният директор на „железничарите”.

„Амбицията ни в турнира за Купата на УЕФА бе по-добро представяне от миналогодишното, за съжаление, това не се получава на този етап. Домакинската загубата от Рен до голяма степен предреши и крайния изход”, призна Тонев.

„Няма да има сътресения при нас. Не предстоят наказания след тези два мача, поне на този етап, имаме още срещи да играем, дано да се представим по-добре”, остана оптимистичен той.

„Трябва да се промени изцяло манталитетът на играчите, както и на всички останали хора от клуба именно заради мачовете с големите отбори, липсва ни самочувствие. На този етап, трябва максимално бързо да изчистим грешките, които допускаме, предстои ни мач с Вихрен, след това мислим за сблъсъка с Рен, не бива да отписваме мача там, няма да отидем само на разходка”, завърши Тонев.