Силният човек в Левски Иво Тонев даде обширно интервю след събирането на „сините“ за началото на зимната подготовка.

„Ваканцията не е била спокойна в никакъв случай. Имахме доста работа за вършене. Спокойно беше от гледна точна на това, че каквото имаше да вършим го направихме, около стадиона, а и не само това. Още през лятото ви анонсирах и казах, че желае да привличаме български футболисти. През цялото време ни е било приоритет да привличаме български футболисти. Оставих избора на треньорския състав, а моята задача беше да докарам тези футболисти. Когато ние трябва да продаваме, нещата стават много лесно, другите казват, че нямат пари и така. Когато трябва ние да вземем, нещата стават сложни. Селекцията ни струва до този момент около 350 000 лева, наистина може да стане двойно по-голяма. Преговаряме с чужд футболист, но нещата са трудни. Трудни са, защото не са лесни“, коментира Тонев пред медиите.

„С Марсиньо не съм говорил, но вече имах разговори с мениджъра му, мисля че няма да има проблем да се разделим. Надявам се новите ни футболисти да направят така, че да ги уважават всички, както публиката, така и вие журналистите. Никога не е имало оферта за Пламен Илиев, чудех се какви са тези информации. Най-голямата грешка, която допуснах откакто съм в Левски е миналата пролет. Тогава не трябваше да допускам Костов да си тръгне от Левски. Николай Костов трябваше да бъде треньор на Левски до края на сезона. Всеки, който работи допуска грешки. Не грешат само тези, които си лежат вкъщи. Глупакът допуска една и съща грешка два пъти, така че не мисля да повтарям грешките, които съм правил“, допълни шефът в Левски.

„Целта ни е да станем шампиони и да спечелим купата на България. Осигурили сме всичко като ръководство. Правим и нещо голямо, като строежа на новия стадион. Подобряваме и базата ни. Това трябва да превърне Левски в най-добрия клуб в следващите десет години. Най-важното нещо винаги е било да сме първи. Не ни интересува дали ще бъдем втори, трети или шести. Казах го на футболистите и треньорите. Имат две цели. Да станат шампиони и да спечелят купата“, каза Тонев.

„Руските компании инвестират в Левски, заради клуба, не заради мен. При разговора ни с г-н Милер, той беше впечатлен от това, което се е правило в клуба през годините. Това не е моя заслуга, а на хората в Левски. Компаниите инвестират, защото сме марката Левски“, добави началникът в Левски.