Работата по изграждането на Сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ продължава. На ден тук се трудят между 70 и 100 човека“, коментира Иво Тонев в интервю за bTV.

Тонев има задачата да завърши строежа на сектора, допълни, че след завършването на грубия строеж, предстоят довършителните работи, които ще отнемат повече време и средства.

„Очаквам до края на септември да бъде завършен грубият строеж и да започнем довършителните дейности на сектор А. Сблъскваме се с най-различни трудности, а има и бюрократични проблеми. Трябва да бъде прокопан един много къс канал, за да се включим към ВИК и затова сигурно ще изгубим месец и половина в бюрократични неволи. Но се справяме“, коментира Иво Тонев.

„До този момент са дадени около 3,5 и 4 млн. лева. Около 2,5 млн. дължим на старата фирма, която изпълняваше строежа, а на тази, която работи в момента около милион и 300 хиляди. Необходимите, за да може сектор А да приеме публика са около 2-2.5 милиона лева“, каза още Тонев.

„Всеки човек, който се е занимавал със строителство знае, че има изненади. Не бих се ангажирал с конкретен срок. Работи се много сериозно. Хората работят много дисциплинирано и качествено“, добави Тонев.

Той допълни, че завършването на строежа на Сектор А не зависи от очаквания спонсорски договор между „сините“ и руският енергиен гигант „Газпром“.

„Казах няколко пъти, че на много хора и се искаше да не се случи строежът. Не искам да определям срокове, но като цяло в главата си имаме някакъв срок и се надявам да го спазим. В рамките на месец - месец и половина ще можем да се ангажираме със срок. На първо място е електрическата инсталацията. Имаме да прегледаме оферти за дограми и ВИК“, сподели още Иво Тонев по повод сроковете за довършване на сектор А на стадион „Георги Аспарухов“..

„До голяма степен това зависи от фирмите, с които ще се договорим за отделните дейности. Не се ангажираме с бюджета на клуба и той не зависи от това какви пари дължи Левски за изплащане на строежа на Сектор А. Ще разчитаме на Сектор А да се изплати сам“, категоричен бе Тонев.

Попитан, дали ще продължи да разкрива подробности от случилото се в последните месеци, Тонев каза: „Няма да кажа „Б“, но в тази страна рано или късно се научава всичко, и хората ще разберат кой и защо е искал да пречи. Правя сектор А за феновете на Левски. Искам да благодаря на фен клуба на Левски в Червен бряг. Хората ме поканиха и бяха събрали 750 лева в една стъклена кутия. Това е единствената помощ, която съм получил. Обадиха ми се и от тръста „Синя България“, един човек от чужбина, който пожела да даде 1000 лева. Благодаря много на тези хора, които знам какво им е коствало за да отделят тези пари. Аз не се отказвам, когато започна нещо да върша.“

„Искам всички за мислят по-положително. Да се случи този сектор А и всчики да му се радват. Всеки трябва да погледне какво е направил в собствения си живот и тогава да дава оценка. Политически ангажимент не е имало. Договорът с Газпром не се случи, но това не пречи Сектор А да се завърши. Моят ангажимент е със завършването на сектор А. Това е бъдещето на Левски. С Георги Иванов сме приятели и поддържаме отношения. На никой не давам съвет и не се бъркам в работата. Вероятно ще ходя на някои от мачовете, но просто като фен“, сподели още Иво Тонев.

„Чувахме се с г-н Батков. Той се интересува как върви строежът. Ангажиментите, които е поел пред мен са два. Първо, че приходите от сектор А ще отиват за погасяване на задълженията към фирмите, докато не се издържим и второ - поставянето на седалките на сектор А. Иначе не можа да кажа, че се виждаме и чуваме, но се интересува“, разкри Тонев.

„Заплатите през тази година, в която стигнахме финал за купата и до последния мач, който много ни тежи, в никакъв случай не бяха много по-високи отколкото през миналата“, сподели още Иво Тонев.