„Кевин Амунике е едно от най-сериозните имена, които ще играят в България от много години насам” – това заяви шефът на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов при представянето на поредното ново попълнение на „червените” на ст.”Българска армия”.

„Той е скъп футболист! По принцип, в тази лятна селекция обръщаме внимание на офанзивните играчи, именно това бе нашият проблем през пролетта, всичките ни нападатели бяха контузени, така че сега гледаме да взимаме точно нападатели” – допълни още Томов, въпреки, че във визитката на Амунике, той е обявен като халф.

Шефът сподели и стратегията на селекцията: „Взимаме изключително млади, под 25 години играчи. Търсим бъдещето, а не миналото. Знам, че феновете искат моментални резултати и победи, но ние гледаме стратегически.”

Александър Томов поясни, че освен чуждестранните попълнения, се водят преговори и с няколко български играчи от „А” група, както и, че поне трима юноши на клуба, ще бъдат представени като нови попълнения, за да се получи нужния баланс.

На въпрос за тлеещия скандал между фенове и ръководство, той отговори: „Няма да свалям Дучето. Вижте, около ЦСКА винаги тлеят измислени скандали, вече свикваме с това. Вчера се видях с Дучето, разбрахме се, а днес чета точно обратните неща по вестниците. Той е малко по-буйно момче, затова понякога се пали излишно.”

Шефът на „армейците” обясни, че автобусните неволи в ЦСКА са несериозна тема. Накрая той обяви, че членът на Селекционния комитет Радослав Здравков в момента преговаря с добър отбор, за да му стане старши-треньор.