Запитан за проблема с отпадането на Хосе Луис Гарсес от групата на ЦСКА, президентът на клуба Александър Томов заяви, че причините са изцяло технически и са извън пределите на България.

„Проблеми няма” – каза Томов - „Той ще играе в Никозия. Има решение на треньорското ръководство днес да го запази. Що се отнася до неговите документи, не виждам някакви проблеми. Предполагам, че ще може да се насладите на неговите качества още в Никозия.”

„Проблемите са изцяло от технически характер и те са извън територията на България. От страна на ЦСКА всичко е направено, не виждаме никакви проблеми. През летния период някои наши партньори не са достатъчно активни и ние не можем да ги намерим на територията на страните им. Всичко е тук, всичко вече е в България, всичко е изчистено и съм убеден, че в Никозия той ще е в стартовия състав.”

Запитан за отсъствието на друго ново попълнение Зе Руй от групата за Ловеч, Александър Томов заяви:

„Няма финансови проблеми между нас и Зе Руй, нулеви са. По-скоро, доколкото аз съм информирам, той е проявил недисциплинираност и решението на старши треньора е било категорично – няма да има звезди, които стоят над клуба в ЦСКА. Всякакви капризи няма да бъдат толерирани.”

„Финансови проблеми не съществуват. Той трябва да изпълни определени процедури, като например да си открие сметка в българска банка. Тъй като няма да се раздават големи пари на ръка”, добави Томов.