Около 40 минути продължи срещата на Александър Томов с президента на БФС Борислав Михайлов.

След приключването й босът на червените заяви, че са засегнати три основни теми - телевизионните права, базите и Димитър Пенев.

Президентите на клубовете са единни и искат по-високо заплащане от телевизионни права и решаване на проблема с базите.


Томов разкритикува расистките надписи, с които осъмна стадион Българска армия, където със спрей бе изписано „Вън на негрите от ЦСКА”, „Black out” и „ЦСКА не е зоологическа градина”.


„Отвратителна проява на българския скинхед” - заяви босът – „Няма да позволим това да стане. Не знаем дали провокацията е от хора външни от ЦСКА или от някой друг, но във всички случаи полицията трябва да се заеме със случая. Опитах се да говоря с министъра на вътрешните работи, но той беше на министерски съвет. Настоявам за незабавна намеса на полицията. Не изключвам при тази селекция, при този отбор на ЦСКА, да има опити за подобно всяване на напрежение.”


По повод информациите, че ЦСКА вече има постигнато разбирателство с Пламен Марков, бившият парламентарист отговори:

„Още не сме преговаряли с Пламен Марков, но моето предложение е направено още след като го освободихме - да му платим три работни заплати, както е по Кодекса на труда, които са на стойност около 70 000 лева.”

Запитан дали знае как е гласувал членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов по въпроса с дублиращите отбори, Томов не пожела да сподели какъв е бил вотът на Екзекутора на петлите, но заяви, че е гласувал по съвест.

„Не искаме като Литекс да правим отбор във В група. Аз искам да са професионалисти и добре заплатени, а това във В група няма как да стане. Нашите юноши заслужават това, особено тези, които станаха шампиони.”, каза президентът на ЦСКА за дублиращите тимове.

По повод юношата Михаил Александров и неговото преминаване в Ливърпул. Александър Томов каза, че всичко е в ръцете на мърсисайдци и зависи от това, дали той ще получи работна виза. Самият той все още няма информация, че халфът е на проби в Борусия Дортмунд.