Александър Томов даде дълго изявление пред медиите, след тържественото учредяване на Национален комитет по случай честването на 60-та годишнина на ЦСКА през май следващата година.

„Проблем е намирането на дати за провеждането на силен международен турнир по случай нашата годишнина. Резервен вариант остава мач бенефис срещу солиден тим от чужбина. Разбира се, ще има доста много паралелни прояви като юношески международен турнир, както и такъв за ветерани. Започва и избор на 10 най-добри играчи на ЦСКА за тези 60 години” – сподели шефът на Надзорния съвет на „армейците”.

По повод ситуацията в първенството пет кръга преди края ,Томов заяви, че все още отборът на Стойчо Младенов има своите шансове, но за съжаление пак трябва да се върне лентата към мача на 7 април, когато „червените”, според Томов, са загубили без да са били по-слаби от Левски. „Сигурен съм, обаче, че до края ние ще имаме актив от още 15 точки, докато Левски ще има много трудни мачове”.

„На 12 май чакам окончателният доклад на Стойчо Младенов относно лятната селекция. Аз също ще помагам, следващата седмица летя за Бразилия, ще преговарям за трансфери там”.

Александър Томов бе попитан и за проблема с базите. Според него, клубът е готов още на другия ден след предоставянето им да направи първата копка и да направи големи инвестиции.

Шефът на ЦСКА засегна и темата за обезщетението, което трябва да бъде изплатено на бившия наставник Пламен Марков. „То няма как да бъде повече от три работни заплати. Така е по кодекса на труда. Три заплати, а не половин милион лева. Аз много уважаван Пламен, но не може да се дадат тези пари без да се работи. Сигурен съм, че няма да имаме никакви проблеми относно трансферите през лятото”.

Чуйте цялото изказване на Александър Томов пред журналисти.