Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов заяви по повод фенското недоволство след мача със Спартак Вн, че не иска от привържениците на клуба да аплодират отбора след загуба или равенство, както се случва това в тима на вечния съперник – Левски. Шефът на „червените” гостува в Дискусионен клуб „Футбол Бг”, където изрази мнението си по редица въпроси свързани както с отбора.

„За мен пресата е свободна, могат да си пишат какво то си искат, аз съм казал в нашия клуб всички негативни неща, които излизат да не се коментират, тъй като в по-голямата си част те се стремят да ударят клуба по всякакъв начин. Все още не мога да кажа, че сме взели титлата на 100 процента, но съм много доволен от доминацията и точковата разлика.Всеки ден говоря със Стойчо Младенов и Емил Костадинов”, каза босът на ЦСКА.

„Все още не съм решил окончателно дали ще глобя футболистите за мача със Спартак Вн. ЦСКА не купува мачове и съдии, не се занимава с глупости. Аз не искам от феновете подобно отношение – отборът да пада и да му ръкопляскат, както правят в Левски. Не искам ръкопляскане на загуби и равни, а искам аплодисменти за титла.”

„Промяна в ЦСКА няма, Кремиковци не влияе на клуба. Тази година, за разлика от миналата, ще е по-лека във финансово отношение. ЦСКА се държи от основна група от фирми, които инвестират в клуба”, добави Томов.

„Откакто аз съм президент на ЦСКА съм въвел прозрачност във финансово естество, всичко се извършва по банков път. Както ние, така и Левски сме подготвени за проверки от УЕФА. Това обаче не се харесва на много колеги от останалите клубове.”

„Много сериозно поставих въпроса за телевизионните права пред Борислав Михайлов, тъй като договорът, който е подписан в момента не е изгоден за нито един български отбор. Аз имам приятелски отношения с Вальо Михов и мисля, че той ще се съгласи с това. Смятам, че през следващите няколко седмици ще се развият по-сериозно нещата около този въпрос, както и че ще има подобрение”, добави Александър Томов.