Александър Томов разкри, че отборът на ЦСКА е разполагал с 1 млн. евро по време на зимния трансферен прозорец за нападател, но в крайна сметка не се е стигнало до закупуването на футболист, като причина за това е била липсата на подходящ вариант.

„Работим целенасочено, наблюдават се конкретни футболисти. Тогава имахме 1 млн. евро за нападател, но просто не го намерихме, дори поискахме Генков, но ни отказаха. Голям отбор се гради на етапи”, заяви шефът на Надзорният съвет на ЦСКА пред Канал 3.

„Преди всичко ние работим усилено, не случайно и старши треньорът, Костадинов и аз пътуваме, наблюдаваме играчи – това е едната цел, а втората – не крия, че започваме международна дейност по повод честванията на 60-годишнината. Имам вече доклад и в близките дни започваме конкретна работа . Няма да спомена конкретни имена на футболисти за селекцията, поне докато не приключи сезона, но сме се насочили към сериозни звезди от Европа и други страни, от България, както и юношите, които ще налагаме”, каза Александър Томов.

Относно сбиването между Валентин Илиев и Жозе Фуртадо шефът на „армейците” заяви: „Случаят е пренадут. Стоя зад Стойчо Младенов, каквато и да е била първопричината, капитанът на отбора трябва да дава пример. Той е умно момче, очаквам от него да си направи изводи, както и да играе още в сряда. Приемам това като един инцидент, който няма да се повтори. Това обаче има и един плюс – в ЦСКА ще има ред! Имало е проява на невъздържаност, но според нашата информация, Вальо Илиев не е започнал спора.”

„Това, което се пише за Петре, че ще напусне тима е спекулация. Голяма част от тези решения, кой да си тръгне, ще се вземем, след като стане ясна селекцията”, допълни още Александър Томов.

„Искам да кажа нещо много важно - целият футбол е подценен. Вижте начина, по който се отделят средства за реклама. Налагат се промени. Не може телевизионните права да са харизани по този начин. Относно базите, очаквам нещо да се случи в най-скоро време. Предстои да направим среща и с Парламентарната комисия за спорта във връзка с тези наши идеи”, добави още шефът на ЦСКА.