Хърватският защитник на Левски Игор Томашич замина за родината си. Националът на България не взе участие в днешната тренировка на шампиона Левски.

Станимир Стоилов заяви веднага след заниманието, че е дал кратка почивка на един от асовете в отбраната на сините.

„Игор си е в Хърватия, но утре трябва да се прибере. Пуснах го в почивка защото има да оправя свои лични дела”, внесе яснота специалистът.

Днешното занимание бе пропуснато и от Лъчезар Балтанов, който има здравословни проблеми. Станимир Стоилов допълни, че контузията, която е получил ветеранът Даниел Боримиров не е сериозна.

"Лусио започна нормални тренировки. Смаятам, че до края на седмицата и Шакиб Бензукан ще бъде в много по-добро състояние. Нямаме други сериозни проблеми на този етап. Контузията на Боримиров по мнение на лекарите изобщо не е сериозна. От утре най-вероятно ще започне тренировки наравно с останалите в отбора", каза още наставникът на шампионите.

Специалисът изрази също опасения заради лошото време в столицата и рязката смяна на температурите в сравнение с тези в Кипър, където тимът проведе втората част от зимната си подготовка: „Естествено, че ме притеснява, но в крайна сметка това са условията и трябва да се съобразяваме. Надявам се футболистите да подходят професионално, към задължението да се опазят здрави. Ще се опитама и тренировките да бъдат максимално кратки и бързи, за да могат играчите да не стоят много на студеното време.”