Защитникът на Макаби Тел Авив Игор Томашич отрече появилите се информации, че бойкотира националния отбор на България. Натурализираният хърватин обясни, че в момента няма възможност да дава 100% от себе си за тима и за това е по-добре да се викат играчи. Освен това Томашич има и семейни проблеми в Израел, където играе.

„Изобщо не бойкотирам отбора. За мен винаги е било чест да нося фланелката на България и вярвам, че все още тимът има шанс за класиране на световното”, по изрично свое желание обясни Игор Томашич с Спортно шоу Гонг.

„Не исках да съм част от отбора, ако не мога да давам 100% или 150 % от себе си. Когато се отказах да играя за тима имах и проблеми на клубно ниво. По-добре е да се викат играчи, които могат да се изявят по-добре”.

„Имаше проблеми в защитата на националния, тогава се чух с г-н Стоилов и се завърнах, за да помогна за мачовете с Ирландия и Кипър. Знаете, че съпругата ми беше бременна и преди две седмици роди. Да кажа, че не се оправдавам със семейството си. Сами сме в Израел и няма на кой да разчитам, нямаше как да ги оставя сами.

„Беше уважение и чест да нося тази фланелка, аз не съм човек, който да се набутва, ако не може да дава 100% или 150% от себе си. Тогава няма защо да съм в отбора”, обясни Томашич за причините да не бъде в тима на България.