Бразилският халф Евертон Джилио Том стана осмият нов футболист в Локомотив Сф тази зима, след като подписа с 1,5 години. Тази сутрин той направи първата си тренировка като играч на столичните железничари, след като направи индивидуално тренировка в Сандански. После той даде интервю за Гонг на много добър български език.

- Том, добре дошъл в Локо Сф. Това е третият ти български отбор след Локо Пд и Миньор, нали?

- Да, това е третият български отбор, в който ще играя.

- Те чакаха твоя отговор известно време. Трябваше да преминеш проби преди това в бразилски отбор, така ли е?

- По принцип да, трябваше да премина проби в един бразилски отбор. Преди да си отида във ваканция се бях разбрал с един бразилски мениджър да мина проби в един отбор в родината ми. После той ми каза, че трябва да чакам това да се случи и накрая нищо не стана, не съм бил на проби никъде.

- Доколкото разбрах и други български отбори са се интересували от теб?

- Да, имах оферти от Черно море и Локо Пд. Локо Сф ми направи по-добра оферта и затова приех нея. Освен това, става дума за София. Мисля, че вече беше време да играя в отбор от София.

- Ти вече си свикнал с България?

- Да, вече пета година съм в България. Свикнах с времето тук. Сега ще ми бъде малко по-трудно, защото в Бразилия е много горещо, а тук е студено.

- Започваш индивидуално да се подготвяш, предполагам защото си изостанал с подготовката?

- В Бразилия също тренирах индивидуално. Сега не трябва в началото да се натоварвам много, защото и пътуването беше дълго и краката тежат.

- В Локомотив Сф очакват още един бразилец в отбора си. Ти знаеш ли кой е той?

- Да, той се казва Уилкар. Дълго време е играл в Италия. Доколкото знам, другата седмица той трябва да дойде на проби. Чувал съм за него, че е добър футболист.

- Това е добре за теб, предполагам?

- Да, добре е. Винаги е добре да има с кого да си говориш на родния език, на португалски.

- Как точно се казва той?

- Уилкар?

- Пет години си в България. Не мислиш ли да смениш страната вече?

- Да, точно за това съм в Локо Сф. Искам да направя силен сезон с Локомотив и евентуално да ме хареса някой отбор от чужбина и да ме продадат. Така че да си оправя живота. Знаете, че кариерата на футболиста не е много дълга, така че трябва да направиш пари, за да си подсигуриш живота след това.

- Не знам дали си женен?

- Не, не съм?

- Тогава, някоя българка?

- Не, не /смее се/.