Халфът на Локомотив Евертон Джилио Том няма да премине в Славия, връща се в Бразилия, твърди в-к Марица.

Вчера русолявият техничар се завърна от ваканция в Бразилия. На летище София го чакаше администраторът на „белите” Георги Мидилев. Том обаче категорично отказа да влезе в колата му, като обясни, че първо иска да се прибере в Пловдив.

Причината Том да не иска да отиде на Овча купел е, че по време на ваканцията си мениджърът му Педриньо му е намерил отбор в Бразилия. Футболистът предпочитал да продължи кариерата си в Бразилия вместо при Венцеслав Стефанов.

„Искам да продължа да играя в Бразилия, заяви Том. Да съм по- близо до семейството ми. Нямам проблеми в България, но се отвори възможност да се завърна в родината ми и реших да я използвам”.

Том си е дошъл, за да поиска от ръководството на „черно-белите” да разтрогнат по взаимно съгласие. Настоящият договор на 24-годишния играч е до края на юни, след което той става свободен агент. Том дойде на Лаута преди 3 години и изигра серия от впечатляващи мачове. Сред най-добрите му изпълнения е голът, който вкара на Ботев в градското дерби през есента на 2008 г.

След отказа на Том да отиде в Славия окончателно пропадна бартерната сделка с Локо. Първо футболистът на белите Николай Дюлгеров отказа да дойде на Лаута, тъй като предпочете да се надритва в Делиормана с Лудогорец.