Тодор Христов е отстранен до края на полусезона от първия състав на Берое, разбра Гонг. Ръководството на старозагорския клуб е съобщило своето решение на Христов по-рано днес.

Една от причините за отстраняването на Христов от първия състав на Берое е неговата бурна реакция на вчерашния мач с Монтана, когато бе сменен от Иван Горанов. Бившият футболист на Левски изръкомаха към треньорската скамейка, а също така и към централната трибуна на градския стадион в Стара Загора.

Освен това преди дни в съблекалнята на Берое Тодор Христов участва в разправа с част от португалските футболисти в отбора.

След равенството между Берое и Монтана (2:2), спортно-техническият директор на старозагорци Петър Хубчев коментира жестовете на Тодор Христов по следния начин: „Това съвсем скоро - утре - вдругиден ще го видите и усетите. Едно за мен е ясно - без дисциплина не може да се постигне нищо. В съблекалнята ред трябва да има. Това ще го усетите, ще се чуе всъщност. Към всички ще бъде, не само към Тодор Христов. Той не е Берое. Към всички ще е - тук и тактическа дисциплина, за което треньорите отговарят, но и друга дисциплина и отношението към противника и към съдиите и към всички. Това е за мен. Трябва да има някаква реакция и то доста сериозна.”

Тодор Христов е отстранен от първия състав на Берое до второ нареждане и ще се подготвя индивидуално.