Собственикът на Левски Тодор Батков призна, че Наско Сираков е липсвал на отбора при гостуването на Тампере. „Сините” загубиха с 0:1 първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

„Той умее да мотивира и респектира отбора, така че липсата му няма как да не се е усетила. Не искам да го противопоставям на Стоилов, но Сираков е авторитет”, отбеляза босът на шампионите.

Адвокатът изрази оптимизъм за срещата-реванш с Тампере: „Признавам си, че и аз подцених финландския шампион, но мисля, че в София няма да имаме проблеми и ще успеем бързо да вкараме гол, след което да решим мача и до края на срещата да се забавляваме. Сигурен съм, че нашите запалянковци ще напълнят стадиона и ще ни подкрепят в този важен момент.”

Тодор Батков отново потвърди, че бъдещият трансфер на Топузаков в Германия зависи от това, кога капитанът на Левски ще се възстанови от контузията си: „Той има перфектна визитна картичка, така че от тази гледна точка няма да има никакъв проблем.”

Левски продължава да търси нов нападател, но шефът на клуба не пожела да внесе повече яснота по темата. По-рано днес Гонг съобщи за интерес на „сините” към футболиста на австрийския Рийд - Йован Дамянович.

Относно казуса „Станислав Ангелов” адвокатът каза: „Чакаме решението по случая. Единият вариант е да го задължат да се върне и да си изпълни договора, а другият – да му издадат служебен сертификат и да внесат случая в специален арбитраж на УЕФА, за да бъде платена действителната му пазарна цена, защото на всички им е ясно, че такава клауза за 180 хил. евро няма. Да, има едно пожелание и толкова.”

„Да идва тук и ще се разбираме, няма да го унижаваме. Никой не го е плашил. Да си идва и Мъри ще решава. Виждате какви проблеми имаме, нямаме добра алтернатива на поста десен защитник. Ако има правосъдие, ще мислим какво да правим с глобите му, че доста му се понатрупаха – по 1000 евро на ден. Има и други последици след това”, допълни Тодор Батков.